18. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması

Basın Bülteni

Doğançay Müzesinin Kuruluş gayelerinden birisi ve en önemlisi, bütün dünya müzelerinde olduğu gibi Türkiye’de de gelecek nesillerin eğitim, kültür ve sanat bilgili olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Bu sebeple müze, 17 sene önce, kuruluşundan hemen sonra başlattığı ve son iki yıldır Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, çocuk resim yarışmalarını büyük bir ihtimamla günümüze kadar sürdürmüştür. Bu sene de başvurular çevrimiçi platformda yapılmaya devam edecektir. Bu yılki yarışma konusu çocuklarımızın yaratıcılığını ortaya koyabilmesi için serbest bırakılacaktır.

Yarışmaya İstanbul’da okuyan ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri info@dogancaymuseum.org adresinden online başvuruyla katılabilecektir.

Öğrenciler, çalışmalarını konu kısıtlaması olmaksızın istedikleri gibi resmedebileceklerdir. 5 öğrenciye üstün başarı ödülü, 5 öğrenciye başarı ödülü verilecektir. Jürinin sergilenmeye değer bulduğu 30 öğrenciye sergilenme ödülü verilecektir.

Bu yılki 18. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliği ve katkılarıyla; Sanmar Denizcilik, Khai Otel Bodrum, ADEL, LeColor, Roublof, Basi Systems, Sanathane ve Yıldız Holding’in desteğiyle gerçekleştirilecektir.

Ressam Burhan Doğançay ne yazık ki 9. Yarışmamızdan sonra vefat etti. Burhan Bey’in ihtimam ve titizlikle sürdürdüğü ve İstanbul çocuklarına kazandırdığı bu değerli kültürel markayı aynı titizlikle sürdürmenin çabası içindeyiz.

Yarışma Koşulları Şartnamesi

Doğançay Müzesi 18. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması bu sene dijital platformdan yürütülecektir, yarışmaya İstanbul’da okuyan Ortaokul 5, 6, 7, 8. Sınıf öğrencileri katılabilecektir.

5 öğrenciye üstün başarı ödülü, 5 öğrenciye başarı ödülü verilecektir. Jürinin sergilenmeye değer bulduğu 30 öğrenciye sergilenme ödülü verilecektir.

Öğrenciler, konu sınırlaması olmadan istediklerini resmedebileceklerdir. Resimler öğrencinin kendisine ait olacak, grup çalışmaları yarışma dışı kalacaktır. Malzeme seçimi serbesttir. Eserlerin ebatları 50×70 cm den daha büyük olmayacaktır. Her öğrenci bir ve birden çok eserle yarışmaya katılabilir ancak bir ödül kazanabilir.

Son başvuru tarihi: Resim görselleri 12 Aralık 2022 tarihine kadar e-mail üzerinden info@dogancaymuseum.org adresine gönderilecektir. Her resim için;

  • Resim sahibi öğrencinin adı soyadı,
  • Yaşı,
  • Okul adı ve sınıfı,
  • İrtibat numaraları (okul ve ev/cep telefon numarası)
  • Resmin adı, boyutları, kullanılan malzeme mail gövde metnine yazılmalıdır.

Resimlerin mümkün olan en iyi şekilde fotoğraflarının çekilmesi önemlidir, eğer mümkünse taranarak gönderilmelidir. Resmin tamamının görselde görünmesi gerekmektedir. Fotoğraf makinası ya da telefonla yapılacak çekimlerde ışığın doğal ve resmi orijinalini en doğru şekilde yansıtmasına, mümkün olan yüksek çözünürlükte olmasına dikkat edilmelidir.

Değerlendirme Sonuçları

Yarışma sonunda üstün başarı, başarı ve sergileme ödülü kazanan eserler, 12 Ocak 2023 tarihinde kazanan öğrencilere bildirilecektir ve sosyal medyadan duyuruları yapılacaktır. Ödül töreni ve sergi tarihi sonuçlar açıklandıktan sonra ilan edilecektir. Ödül sahipleri yapılacak sergi süresi için eserlerini Doğançay Müzesi’ne vermekle yükümlüdürler.

Doğançay Müzesi tarafından 17 yıl önce başlatılan çocuk resim yarışmaları, Beyoğlu Belediyesi, Sanmar Denizcilik, Khai Otel Bodrum, ADEL, LeColor, Roublof, Basi Systems, Sanathane ve Yıldız Holding’in desteğiyle gerçekleştirilecektir.

Jüri Üyeleri

  • Süleyman Saim Tekcan
  • Beral Madra
  • Vasıf Kortun
  • Mehmet Lütfi Şen
  • Oktay Duran

Daha fazla bilgi için:

Doğançay Müzesi
Adres: Hüseyinağa Mahallesi, Balo Sokak No: 42
Beyoğlu, İstanbul
info@dogancaymuseum.org
+(90) 212 244 77 70