Doğançay Müzesi 16. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması Sonuçlandı.

Bu sene on altıncısı düzenlenen Ortaokullar Resim Yarışmasında çocuklar, pandemi sürecinde pozitif çalışmalar ve düşünceler ortaya koymak amacıyla “Hayat” temasını birbirinden güzel resimlerle yorumladılar.

Doğançay Müzesi tarafından 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda başlatılan çocuk resim yarışmaları, bu yıl pandemi sürecinin beraberinde getirdiği tüm zorluklara rağmen Sanathane ve Duran Doğan Ambalaj desteğiyle gerçekleşti.

Doğançay Müzesi, müzelerin ana görevlerinin eğitim, kültür ve sanat olması gerektiği düşüncesinden hareketle çeşitli projeler geliştirmektedir. Bu projelerden en önemlisi ise Doğançay Müzesi Ortaokullar Resim Yarışması’dır, halkın özellikle de çocukların eğitim ve kültür ortamı içerisinde sanatla buluşmalarını sağlamaktadır.

Sanat sevgisinin ve bilincinin ilköğretim çağlarında verilmesi gerekliliğinin sorumluluğuyla, müze binasında “kültür ve sanat müzede öğrenilir” ilkesiyle çocukların modern sanatla iç içe olmalarına zemin hazırlamıştır.

Sanat eleştirmeni, küratör Beral Madra, küratör Mehmet Lütfi Şen, Doğançay Müzesi Yönetim Kurul Üyesi Oktay Duran, Ressam Süleyman Saim Tekcan ve sanat eleştirmeni, küratör Vasıf Kortun’dan oluşan Büyük Jüri resimleri değerlendirdi. İlk 8’e giren öğrenciler bir yıllık sanat eğitimi, eğitim desteği ve boya seti ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Müzede yapılacak olan ödül töreni ve serginin duyurusu ileriki günlerde yapılacaktır.

Yarışmada dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan öğrenciler

 

Sabber Su Aydoğan – Ali Ülker Ortaokulu Bayrampaşa
Beyza Koç – Özel Sancaktepe Tercih Koleji Ortaokulu
Ayşe Zeynep Özer – Özel SEV Ortaokulu, Çamlıca
Simge Susup – Gökkuşağı Koleji – Bahçeşehir Kampüsü
Naz Peri İrem Kurt – Özel Balkanlar Koleji Pendik Ortaokulu
Beren Karasu – Özel İstanbul Koleji
Nisan Duru Demirarslan- Özel İstanbul Koleji
Irmak Zehra Öksüz – Bilnet Okulları Beylikdüzü