“Sınırlar Kalkıyor” etkinliğinin Aralık ayının ilk buluşmasında sanat yazarı Elif Dastarlı “Günümüz Türkiyesinde Sanat Yazarlığı” başlığı altında sorularınızı yanıtlayacak.

Etkinlik, 11 Aralık 2021 Cumartesi, saat 15.00’da Kırmızı Kapı’da gerçekleştirilecektir. Katılım ücretsizdir. Katılım için HES kodunuzu ve telefon numaranızı info@dogancaymuseum.org adresine e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Elif Dastarlı, sanat tarihi lisans ve doktora derecesini İstanbul Üniversitesi’nden, Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat yüksek lisans derecesini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden aldı. Gençsanat ve rh+ sanat dergilerinde editörlük yaptı, çeşitli dergi, gazete ve internet sitelerinde yazılar yazdı. Yayınevlerinde sürdürdüğü editörlük görevlerinin yanı sıra İş Bankası Yayınları için Ayrıntıda Sanat: Rönesans, Ayrıntıda Sanat: Empresyonistler ve Monet-Yaşamı ve Eserleri kitaplarını Türkçeye çevirdi. Işık, Sakarya ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dastarlı’nın yeni yayımlanan kitabı; Yan Kapıdan Girenler: Modern Türk Resminin Analizi isimli kitap Hayalperest Yayınevi’nden çıktı. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Şubesi üyesi olan Elif Dastarlı modern ve çağdaş sanat üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Bir soru ile aramızda diyalog gelişir; dünya değişir!